JANE MATHEW – SUCH PERFECT LIVES

Artiest info
Website
facebook

 

Pop- en folkzangeres Jane Mathew werd geboren in Oman en verhuisde naar Canada toen ze zeven jaar oud was. Eerst woonde ze in Thornhill en sinds enige tijd opteerde ze voor Toronto, Ontario om van daaruit aan haar muzikale loopbaan te gaan werken. Met haar debuutalbum “Such Perfect Lives” lijkt die toekomst in de muziek voor haar heel realiseerbaar en veelbelovend.

De negen nummers op die plaat kwamen tot stand dankzij een mix van allerlei muzikale invloeden die ze tijdens haar jeugdjaren in haar omgeving heeft opgesnuifd en die ze na het leren gitaarspelen zelf heeft gecomponeerd, zowel qua teksten als qua muziek. Enkele liedjes moeten gezien worden als brieven die ze schreef aan verschillende mensen als een soort antwoord op de snel groeiende frustraties door de onverschilligheid in de maatschappij veroorzaakt door de alom aanwezige en vaak hardvochtige sociale media. Zelf ziet ze dit album dan ook als een vorm van helende therapie om met die wereld om te kunnen gaan.

Pas na enkele jaren met haar akoestische gitaar te hebben opgetreden als ‘busker’ in de straten, op de pleinen en in de metrostations van Toronto kon ze de moed bij elkaar rapen om de opnamestudio in te trekken voor de registratie van haar eigen songs voor dit eerste album “Such Perfect Lives”. De eerste single die uit dit nieuwe album werd getrokken is het door ukelele-klanken ingeleide nummer “No One” dat u op de tweede video kunt beluisteren. Andere liedjes vertellen over haar eenzaamheid en de pijn die ze voelt als ze zich ingesloten voelt door allerlei kunstmatig gecreëerde relaties die voortvloeien uit diverse sociale media als Twitter, Facebook en Instagram.

Op de eerste video brengen we u haar tweede single “What Fire”, een opbouwend georkestreerde song over een vriend die een zeer moeilijke periode in zijn leven heeft doorgemaakt en waarbij zij nauwelijks enige hulp heeft kunnen bieden. Jane Mathew heeft dit emotievolle liedje op heel mooi wijze ingezongen. In de eerste song op “Such Perfect Lives” komt ze al meteen met een zeer goede raad voor ons allemaal: “Have Fun” is een catchy nummer op een eenvoudige maar mooie melodie.

Haar talent als songschrijfster komt op deze plaat meerdere keren tot uiting in moderne popsongs als “Shabby”, “Go” of het meezingbare ukelele-liedje “Treasures”, naast leuke ballads zoals “Show Pony” en het alweer door ukelele begeleide “Follow The Light”. Dat haar zachtaardige en lieve zangstem daarenboven als de kers op de taart mag worden beschouwd maakt van “Such Perfect Lives” van Jane Mathew een uitstekende debuutplaat die een mooie toekomst voor deze Canadese muzikante voorspelt.

(valsam)